Hva er mikrosement ?

En del av historien om mikrosement og polymermodifisert betong begynte på 1930-tallet da engelske forskere eksperimenterte med å blande sammen gummi og sement. Det viste seg at produktet hadde gode egenskaper mot korrosjon. Takket være de høye klebeegenskapene har britene også brukt dette produktet i skipsbyggingsindustrien.

Bruk av polymerer og harpikser sammen med betong

Hovedformålet med å bruke forskjellige kompositter til betongblandinger var å lage produkter som kunne ha bedre mekaniske og styrkeegenskaper. Ved å bruke riktig kombinasjon av ingredienser har industrien nå klart å lage nye produkter som har funksjoner og egenskaper som en enkelt ingrediens ikke ville være i stand til å oppnå.

Resultatet av mange års arbeid og tester er et bredt spekter av produkter som:

  • Injiseringsprodukter for reparasjon og komplettering av sprekker i betong,

  • overflatereparasjonsprodukter for betong,

  • dekorative gulvmaterialer - mikrosement.

Selv om mikrosement blir brukt og utviklet sammen med betong er det ikke det samme som en betongoverflate når det gjelder bæreevne og hardhetsegenskaper. Mikrosement har helt unike egenskaper men må som alle overflater behandles riktig for et varig og godt resultat.

Esto design leverer ulike typer produkter:

Tradisjonell mikrosement som er et sementprodukt fremstilt ved bruk av nanoteknologi som tilsettes bindemiddel av akrylharpiks. Dette gir en slitesterk og fleksibel sementoverflate.

Aqua serie som har ulike finisher og kornstørrelser på produktet hvor sement har blitt byttet ut med mineraler for å kunne oppnå en ikke-sugende overflate og dermed vanntett når forseglet med polyuretan(herdeplast).

Ofte stilte spørsmål

Er mikrosement vanntett ?


Vår aquaserie er vanntett og ikke absorberende takket være teknologien som er brukt for å utvikle dette og ved å erstatte sement med mineraler. Overflaten lakkes til slutt med polyuretan for enkelt vedlikehold. Avslutninger mot slukrist forsegles med natemasse/polymermasse/silikon for en tett overgang
Hva er tykkelsen på mikrosement ?


Som regel havner vi på 3-4mm Det legges normalt 2 x 1mm strøk av base og 2 x 0,5mm strøk av toppstrøk.
Hvilken overflate har mikrosement ?


Kort svar: mange. Ellers kan det velges i en matt-siklematt-helglans lakk til forsegling
Kan jeg bruke varmekabler ?


Ja. Mikrosement er ypperlig og gir en helt unik og digg følelse når den har litt temperatur
Kan mikrosement legges på møbler?


Ja.